Crisis dreigt door zorgverzekering

Eindelijk is het dan zover, er hangt het kabinet een crisis boven het hoofd. Laten we hopen dat dit weer geen vies spelletje is om de kiezers voor de zoveelste keer in de maling te nemen. Laten we hopen dat de drie dissidente PvdA-senatoren niet alleen vandaag tegenwerken. Het wordt tijd voor veranderingen in Nederland. Tijd voor grote veranderingen in het belang van de burger.

Doktersrekeningen niet betalen

Duivestesteijn, Ter Horst en Linthorst, alle drie PvdA-Senatoren zien de wet die per 1 januari 2015, dus met de nieuwe budgetpolis van kracht zou moeten gaan niet zitten en stemden gisteren tegen. De wet voorziet dat verzekeraars doktersrekeningen niet meer hoeven te betalen. Dit betreft de goedkopere polissen en geldt wanneer er vooraf geen contract met het ziekenhuis is gesloten, wanneer er sprake is van geplande zorg, maar niet voor noodhulp. Zorg die dichtbij huis plaatsvindt en een bezoek aan de huisarts en de apotheek zijn ook uitgezonderd.

Kritiek van zorgverleners

Niet alleen de zorgverleners zelf hebben de afgelopen maanden zeer veel kritiek geuit tegen de dit plan. De 4 grootste Verzekeraars krijgen veel te veel macht en dwingen kortingen af door er gewoon mee te dreigen geen zorg in te kopen. Ze hebben maar liefst een marktaandeel van 90%.

Lees hier het hele verhaal op de telegraaf.

Rutte

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s